torstai 12. joulukuuta 2013

Liisi on niin tiine niin tiine - Liisi is so so pregnad ;)

Marraskuun lopulla oli aika ultran

Tosin oli jo silminkin selkeästi havaittavissa että Liisi-Rouva on tiineenä. Sen verran oli jo tuolloin vatsanympärys kasvanut, vaikka paino olikin astutushetkeltä tippunut n 400g. Kylkiluut olivat jo muutama viikko aiemmin tulleet selkeämmin tunnusteltaviksi ja Liisin ruoka-annoksia nostin tietenkin jo silloin. Eli paino tippui vaikka ruokaa syötiin enemmän kuin aikaisemmin ja alavatsanseutu pullotteli - jo nyt. Eli johonkin se ruoka kului, muttei itse Liisiin ;) Madotukset on hoidettu syksyn osalta ennen juoksua, joten siitäkään ei voinut olla kyse. 

3:lla tiineysviikolla en enää malttanut olla kuuntelematta Liisin vatsanseutua. Korvani ei vielä ole huijannut yhdenkään pentueen kanssa :) "Vesiurheilua" harrastavista sikiöistä ja pennuistakin -sitten kun kehitys sinne asti etenee- kuuluu semmoista litinää, lotinaa ja veden "kuplintaa", joka on kuultavissa ihan pelkällä korvalla. Korva vain vatsalle taipeen kohdalle ja kuuntelemaan. Ja kyllä siellä aivan selkeästi sikiöiden uiskentelua oli kuultavissa!!
Vihdoin koitti päivä että matkasimme eläinlääkärimme Hannan tarkan silmän alle ja heti kun ultrassa alkoi näkyä kuvaa, oli selkeästi havaittavissa kolme pentupalleroa! Varmuudella ultra tavoitti 5 pentua, mutta eläinlääkärin kommentti:" Siellä on enemmän, koska Liisi on jo noin iso" kertoi sitten oman sanomansa. 

Ei mikään ihan pieni ultra vatsa ;)

Ultran lukemaan ei koskaan voi 100% luottaa, joten minulle se on enemmänkin vain varmiste siitä, että koira on tiine ja onko tulossa pieni vai suuri pentue, jotta osaan varautua synnytyksen luonteesen. Edellisellä kerralla ultran sanoma oli myös varmuudella se 5 pentua ja syntyviä oli sitten 7. GG-pennut olivat mukavan pienikokoisia ja syntyivät todella helposti. Silloin Liisi ei ollut noin mahakkaassa kunnossa vielä ultran aikaan. Nyt sitten jännitellään kuukauden verran sitä ovatko pennut suurempia ja määrä suht sama kuin viimeksikin vai onko siellä enemmän näitä ahkeria vesijumppaajia!

Koska Liisi on omasta mielestään jo Niin kovin Tiine niin päätin, että nypintä saa nyt sitten kuitenkin jäädä. Päälaki ja häntä olivat ainoat mitkä nyt nypin ja runkoturkki saa vielä tämänkin kerran lyhentyä koneen kautta. Joten seuraavissa kuvissa Liisi on sitten asteen verran siistimmän näköinen. 

Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin.... 

1 kommentti: