maanantai 30. joulukuuta 2013

Odottavan tunnit ovat pitkiä - Hours are Long when You are waiting something

Lämpöjen mittausta ja hengitystahdin seurailua


Täällä sitä jännitellään ja odotellaan, että koska Sitä oikein alkaa tapahtumaan :) 
Kaikki on edelleen hyvin ja synnytys lähestyy vääjäämättä. Liisille, ahne koira kun on, maistuu ruoka edelleenkin paremmin kuin hyvin. Lapset kun ovat syömässä, niin siellä se Liisikin on odottelemassa mahdollisesti lattialle tippuvia herkkupaloja ;) Jonkin aikaa on jo syöty min 4 krt päivässä ja annokset lähes samaa kokoa kuin normaalissa 2 ruokailun rytmissäkin. Kylkiluut tuntuu ja lähestulkoon paistaa, vaikka paino ja koko tällä hetkellä ovatkin ihan omaa luokkaansa. 
Vauvamaha on mukavasti matkannut matkaansa taaksepäin ja nyt mahtuu jo kämmen etujalkojen taakse ja vatsa alkaa olemaan kiinni takajaloissa. Viikko sitten mahan sijainti oli vielä juuri toisinpäin, kiinni etujaloissa ja kämmen mahtui mahan ja takajalkojen väliin. 
 Synnytyssali on valmiina.
 Tärkeimmät varusteet on jo esillä odottamassa: valo, lämpöpatteri, pyyhkeitä, alustat/kroonikkovaippoja, pussillinen talouspaperia ja roskapussi. Näillä pärjätään jo pitkälle. Varmuuden vuoksi vielä desinfioidut sakset ja puristimet -vuotavien napanuorien varalle- ja pieni muovilaatikko, jos tarvetta siirtää pentusia syrjään sekä laatikkoon pehmusteet ja lämpötyyny. 
Ja Liisin pentuvihkossa valmiina taulukot pentujen syntymämerkintöjä varten sekä tietenkin värinauhat ja vaaka.

 
 Tällä kertaa sain Vesan töistä lainaksi elektroninsen vaa´an, joten punnitseminen on tällä kertaa vähän helpompaa. 


Ja vielä desinfiointi aineet ja kumihanskat. Liisin lämmöt ovat tässä odotuksessa kättäytyneet eri tavalla kuin viimeksi. Edellisen pentueen kohdalla lämmöt olivat kauniisti 37,5-38 välillä ja heti kun lähtivät laskuun niin muutamassa päivässä alenivat tasaisesti ja kun lämpö meni alle 37 niin siitä käynnistyi synnytys. 
Tällä kertaa on lämmöt käyneet jo useita kertoja kurkkimassa tuon maagisen 37 viivan alapuolella. Muiden narttujeni kohdalla ei pieni viivan alitus ole vielä merkinnyt mitään, vaan lämpö on mennyt selkeästi lähelle 36 astetta ennen kuin synnytys on käynnistynyt kunnolla, Liisillä ei näin ollut viimeksi, mutta nyt taitaa sitten olla. Päiviä on vielä pentujen rauhassa lillutella kohdun turvassa, mutta näillä päivillä JA kun narttu on tuon kokoinen, niin kovasti kasvattaja jo toivoo että pentuset löytäisivät tiensä ulos Äiti-Koiran kainaloon. Pelkona tietenkin on vaikea synnytys, isojen pentujen takia.

 Tämä kuvasarja kertonee, niille joilla ei ilonaan taaperoita ole, miksi pentulaatikko sai ympärillensä korkeat aidat :) 

Nyt leikin kohteena on aita, mutta kun pennut saapuvat niin ilman aitaa saisin etsiä pieniä pennusia milloin nukensängystä ja milloin leikkiuunista, joten parempi näin! Kesän pentueen aikaan Elsa oli jo niin mukana hoitamassa ja puuhaamassa pentusten kanssa, että samaa on varmasti odotettavissa. Ja nyt tietenkin Oskarikin osaa jo ottaa kunnolla kiinni tavaroista. Joten tämä pentue saapi kaksi hoitajaa; oman Ketyn ja Kepon :)Ja sitten tietenkin on lasten paikka aidan tällä puolen ;)
Ainakin hetken aikaa!


 Liisi rentoilee, tosin tällaisen lepotuokion jälkeen on ylös nouseminen samanmoista 
kuin jos kilpikonna on joutunut kuorelleen kellimään - eli apua tarvitaan :D
Liisin vatsanympärys on tällä hetkellä 62cm, vertailukohteena mittasin myös Laylan vatsanympäryksen ja tuloksena oli 41cm. Dobermanni Qisun vastaava vatsanympäryskohta (viimeisten kylkiluiden kohdalta) yltää samoihin mittoihin kun Liisin vastaava kohta tällä hetkellä!!
Liisi jatkaa rauhaisaa tuhinaansa ja minä jännäämistä. Joko joko... ;)


Toki tukijoukoissa on pari muutakin jännääjää, Darya´s Facebook ryhmässämme on ollut kysely LL-pentueen koosta ja jakaumasta. 
Täytyypä tehdä pian koonti valmiiksi, jotta oikein tai lähimmäs oikein arvannut päästään myös kohtapuoliin julkistamaan.

Vielä hetken ehtii Darya´s perheet osallistumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti