torstai 12. joulukuuta 2013

Ja vatsa kasvaa - As Baby-Belly Grows

Rankkaa kehittymistä ja kasvamista..


Liisi ja maha vrk 41,  11.12.13Ulkoisesti kasvaa vain mahan seutu, mutta sisäpuolella on hurjaa melskettä. Toisen tiineyskuukauden käynnistyessä joulukuun alussa olivat mm aistielimet ja raajat jo kehittyneet, viikko sitten sydämet alkoivat sykkiä ja verenkierto tietenkin käynnistyi sen myötä. Liisillä oli selkeästi epämukava olo tässä tiineyden puolessa välissä, kun kohtu siellä etsi uomaansa. Reilun viikon verran ei ruoka oikein Äiti koiralle maistunut, joten sain jo nyt kehitellä poppakonsteja, jotta äidin ja pentujen ravinnonsaanti tuli turvattua. Onneksi ruokahalu kuitenkin palautui vielä normaaliksi. Tosin luulen että viimeiset viikot tulevat olemaan vaikeita syömisen kanssa, koska Liisin olotila on varmasti täyteläisen tukala. Toivotaan että ruoka kuitenkin maistuisi hyvin tiineyden loppuun asti, jotta olisi sitten sitä maitoakin pentusille tulossa reilumman puoleisesti eikä säästöliekillä. Joulukuun alussa Hardy tuli laittautumaan siistiksi Voittaja Näyttelyitämme varten ja pitihän sitä hieman poseeratakin :)

Darya´s Hardy Hefaistos 20kk

Darya´s Hardy Hefaistos 20kk

Eternal Gambler Timeless Legend, tiineysvuorokausia 34

Pariskunta yhdessä <3
Seuraavaksi kehitysvuorossa olivatkin jo aivot ja vuorokauden 35 aikoihin on havaittavissa jo koko rakenne pentujen ollessa n. 40mm kokoisia. Viimeisen kuluneen viikon aikana ovat simäluomet sulkeutuneet ja karvapeite on kasvanut peittämään ja suojelemaan pieniä pentusiamme. Varpaat ja kynnet ovat myös ilmestyneet ja sukupuoletkin olisi nyt havaittavissa, jos vain kurkistamaan pääsisi! 

vrk 41 ja vatsan venymistä havaittavissa alaspäin, kohti polvia

Tänään 12.12.13 olemme saavuttaneet tiineysvuorokauden 42 ja se tarkoittaa sitä, että nyt alkaa pentujen kasvaminen ja luuston luutuminen. Siis NYT ja kuvia kun katselee niin alkaa nämä edessä olevat viikot Liisin puolesta minua jo kovasti huokailututtamaan... Mitenkähän paljon tuo vatsanseutu vielä joutuukaan venymään!


vrk 41 ja maha on kasvanut jo selkeästi leveyssuuntaankin
 Täytyypä käyttää Rouvaa tässä vaiheessa hieman vaa´allakin taasen niin pääsee näkemään minkä verran on paino kasvanut. Liisin olotila helpottui hiukan, kun lämpöinen karvapeite keveni. Pentusten pedin lämpöä, kun etenkin näin talvisaikaan, saa sitten pitää mukavan trooppisena niin helpompi on äidinkin siellä maitobaarina köllötellä lyhyemmässä turkislookissansa. 
Nyt ollaan jo viikon verran eletty siivousvälineiden kanssa eli jos ei Liisi pääse normaalia useammin ulos hätiänsä tekemään, niin sitten ne tulevat sisälle - eihän sille toinen mitään voi että ähkyttää. Hyvin on muistissa itselläkin tuo tila ja vessassa juokseminen :)  Onneksi ollaan lasten kanssa pääsääntöisesti kotosalla, niin mahdollisuus ulkoilla useasti on konkreettisesti olemassa.

Pentupeti jouti roskikseen KK-pentujen lähdettyä maailmalle alkusyksystä, useamman pentueen jo hyvin palvelleena. Joten nyt on aika käydä hankkimassa uusi peti, näihin pienempiin missä kääpiöt tykkäävät köllötellä, kun eivät pentuset mahdu yhdessä äidin kanssa kuin vain ensimmäisten viikkojen ajan. Katsellaanpas ensin mitä viikonlopun Messarin ostoskaduilla on tarjolla ja jos ei sieltä löydy niin sitten eläintarvikekaupat kutsuvat. Liisi saapi kohta siirtyä halutessaan lepäilemään yläkertaan omaan rauhaan, joten pitäähän sitä olla se Petikin sitten jo valmiina. Pentujen syntymistä varten jo tavaroita kävinkin läpi, ettei jää sitten viime tinkaan tarpeellisten välineiden etsiminen, kun osuu mukavasti noita pyhäpäiviä tuohon synnytystä edeltävään viikkoon. 

Liisi ja pentusäilö vrk 42, 12.12.13

Kyllä kelpaa mahansa kanssa makoilla! vrk 42

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti