torstai 12. joulukuuta 2013

Treffailua

Hardy saapui syyskuun lopussa Rakkauslomalle <3


Joten tällä kertaa ei tarvinnut stressailla aikataulujen yhteensovittamisesta ja oikean astutusajankohdan löytymisestä. Kun kyseessä on omat koirat niin silloin minulla ei ole ollut tapana seurata progesteronin nousua verikokeilla. Olen luottanut koirien tietämykseen oikeasta ajankohdasta. Etenkin kun kyseessä on narttu, jonka tiedän olevan suosiollinen uroksille. Nyt sitten Hardy pääsisi näyttämään omat taitonsa, ensikertalainen kun on tässä hommassa. Alkuhämmennyksen jälkeen intoa löytyi mukavasti ja astutus onnistui ensimmäisellä yrityksellä, vaikka ajattelinkin olevan vielä hiukan aikaista. 

 


Astutukset sujuivat luonnollisesti ja nalkissaoloaika oli siedettävä (n. 15min) niin tilannetta vieressä vartioivalle kasvattajalle kuin itse koirillekin.  Tällä kertaa ei mennyt omat istumalihakset maitohapoille ;) 
Itse asiassa toisen astumisen yhteydessä havaitsin ettei minua tarvittu tässä loppuvaiheessa ollenkaan, vaan koirat lepäilivät mieluummin ihan itsekseen. Liisi kun tarjosi makaamista vaihtoehdoksi puuduttavan seisomisen tilalle, joten niin sitten tehtiin tällä kertaa, rennomman puoleisesti.Hardylla on uusi turkis kasvamassa ja Liisi puolestaan on karvapehko. Edellisen nypityn karvan kanssa kävi niin että pohjavilla oli päättänyt herättää huomiota täydellisellä puuttumisellaan, joten Liisi pääsi keväällä helpolla ja karva ajettiin koneella pois. Nyt sitten olen antanut karvan rehahtaa kunnolla ylitse ja ajatuksena olisi se nyppiä pois, riippuen miten karva nyt käyttäytyy ja miten Liisin tiineys etenee. Rungon karvatilannetta katsellaan tarkemmin muutaman viikon päästä.

Astutukset osuivat aika samoille päiville, kun Liisin edellisenkin pentueen kanssa, joten niiden perusteella on hyvä arvioida pentujen syntymäpäivää ja se sitten osunee aikalailla uuden vuoden tietämille 30.12.2013, kun parhaimmasta astutuksesta lasken Liisin kohdalla 60 vrk eteenpäin. 


Lämmin Kiitos Hardyn perheelle <3 , että malttoivat pojasta jälleen kerran hetkiseksi luopua, nyt ei ollut kyseessä näyttelyturneet Balttiassa vaan ihan muut jutut... Kotiin Hardy lähti siistittinä ja puhtoisena :) Seuraava koitos pojalla on Joulukuun isoissa näyttelyissä ja uusi karva onkin jo lupaavan mittainen noita koitoksia ajatellen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti