tiistai 31. joulukuuta 2013

Avautumista - Labour starting

Synnytyksen aikaViime yö kului tasaista hengitysrytmiä kuunnellen. Lämmöt laskivat alkuyöstä 36,8 ja pysyttelivät yön ajan lähellä 37. Muutaman kerran heräsin Liisin olotilan rauhallisuutta varmistamaan ja koska ÄitiKoira nukkui tuhisten ja vatsaansa tuulettaen, niin minäkin sain vielä viime yön nukkua omassa sängyssäni. Pentujen synnyttyä jatkuu sitten ainakin ensimmäisten öiden - noin viikon verran tämä öinen tarkistusheräileminen. Vaikka Liisi on kokenut emä ja viimeksi kaikki sujui todella hyvin niin synnytyksen kuin pentujen hoidonkin osalta, niin silti ei koskaan ole varmaa, että tälläkin kertaa Liisi hoitaa homman kotiin, niin että minä olen "tarpeeton" osa projektia. 

Tänään iltapäivästä oli sitten uusi laskupiikki, nyt vielä vähän alemmas 36,6teen. 
Odotellaan siis että synnytys sujahtaisi näkyvään käyntiin, taitaa raketit vaan paukahdella taivaalla ennen kuin täällä synnytään. Petailun tynkääkin on havaittavissa. Tuon massunsa kanssa Liisi vain ei kykene suurempaan urakointiin pentupesänsä eteen :D 

Minulla kääpiösnautserit eivät ole ahertaneet ja petailleet päivä- tai tuntitolkulla, toisin oli aikoinaan Frida dobermannin kanssa. Silloin sai peitteet kyytiä useamman päivän ajan ja lopputulos oli aika riekaleista ;)

Mutta aina on synnyttävälle nartulle tarjolla materiaalia, mitä voi halutessaan vähän myllätä ja vaikka repiäkin, jos siltä tuntuu ja se olotilaa helpottaa. Sitten kun ensimmäinen lapsonen alkaa saapumaan niin siivoan tietenkin peitteet pois, jotta synnytystila pysyy mahdollisimman puhtaana.

Suolen tyhjentyminen alkoi myös selkeästi eilen. Eli Liisi on käynyt useammin kakalla kuin aiempien päivien kävelyillä. Tänään suolen tyhjentäminen on ollut vielä selkeämpää, normaalisti kakataan max kerran lenkillä ja nyt sitten ihan "peräkanaa" kolme kertaa ja viimeiset ulosteet alkaa olla jo löysää ja saapi oikein pinnistää, että sieltä jotain tulee. MUTTA silti ruoka maistuu, "Kun kerran tarjotaan, niin silloin syödään", tuumaa Liisi.


 
 Ulkona käyntien jälkeen on Liisillä ollut selkeä suunta yläkertaan ja omaan koppaan tai jos jonkun vaatekaapin ovi on auki, niin sinne..
Aiempina päivinä Liisi olisi mieluummin jäänyt viettämään aikaa muiden kääpiöiden kanssa, mutta nyt kutsuu oma pesä. 
Ja tyylinä on paino pois vatsan päältä! 
Onneksi ollaan kotosalla 24h, koska tuosta makoiluasennosta Liisi ei vain itse pääse ylös eikä myöskään vaihtamaan asentoa.

Päivällä metsälenkillä, kun pojat vähän päästelivät höyryjä, niin Liisi oli ihan sitä mieltä että päästä päästä, Minä kanssa! Noh ei päässyt Mamma enää kurvailemaan. Pienien ojien ylitse piti silti hypätä vaikka kiertääkin olisi voinut. Etupää lähti hyppyyn oikein lupaavasti, mutta jostain syystä takaosan hyppykaari ei ollut enää ollenkaan sulava :D 

 On se pääkin siellä jossain.. piilossa vatsan takana!


Onkohan siellä useamman pennun sijasta tulossa Yksi iso vaavi...
Kauhukuvat alkavat pyörimään mielessä ;)
Toivottavasti, kun synnytys on näin juhlapäivän aikaan, vältymme vaivaamasta eläinlääkäreitä ja kaikki sujuisi yhtä mallikkaasti kun Liisillä edelliselläkin kerralla, vaikka tämä alkukirjoitus ja lämpöjen käyttäytyminen onkin tällä kertaa ollut erilaista. 


Odotamme vuoden vaihtumista ja synnytyspolttojen muuttumista näkyviksi.
Ulkona paukkuu jo kunnolla, mutta Liisi on sikeässä unessa ja kerää voimia.


Tämmöinen selkeä sivusto osui silmiin tässä odotellessa
 Koiran-synnytys

Ja toinen teksti
Ell Nina Menna - Koiran lisääntyminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti