perjantai 27. joulukuuta 2013

Pinkeä kuin täyteen pumpattu ilmapallo! - Tight as full pumped Balloon!

  Ei käy Liisiä kateeksi ei...


Joulupyhät ovat pitäneet minut poissa Blogin kimpusta, yllättäen on ollut muita kiireitä, mutta kuvia on kyllä napsittu viikon mittaan blogia täyttämään :)  
Ja posti toi sen odotetun kirjeen.
Hardyn EE&BALT JMVA diplomit saapuivat kuin myös Liisin BALT MVA diplomi! Kaikki tittelit ovat jo näkyvissä myös Koiranetissä.
Eli pentueen vanhempien tittelit ovat nyt ajantasalla, ainoastaan Liisin C.I.B sieltä puuttuu ja hyvin todennäköistä on ettei se ehdi mukaan pentujen rekisteröintiin, harmi.


Liisi sai seuralaisia ;) 
Pentujen Iso-IsoÄiti Layla (+10v) testaa pentukopan pehmeyden sekä tilavuuden ja Elsa puolestaan tarkkailee pentujen ja emän vointia. Siellä ne Liisin pennu-pennuset ovat :) Jotenkin tämän kuvan perusteella voi arvata miksi pentukoppa jouduttaneen heti pentujen saavuttua rauhoittamaan aitojen sisälle. Elsa ei kyllä varmasti malta antaa pentujen olla rauhassa ensimmäisten viikkojen ajan.. Liisi kyllä pitää ensimmäisten päivien aikana varmasti huolen, jos joku kääpiö sattuu yläkertaan livistämään, että pentusia ei tarvitse tulla tutkimaan, mutta Elsa saa aivan varmasti tehdä mitä haluaa.
Tässä kuvassa maha-asukit vuorokaudella 46.Piparimuottien muodossa Liisin kohdun olotilaa?
 

   Tilasin useamman muotin facebookin Käppänä-ryhmän tilauksessa ja tässä koko pesue vielä yhdessä koossa ennen matkustamista ympäri Suomea.
Nämä yksilöt ovat helppo kouluttaa ja ovat kovia lisääntymään :) Onnea matkaan tälle pesueelle!

Ihmettelin, kun Oskarin vaatekaappi pursusi yli äyräiden ja ajattelin jo, että nyt ovat lapset keksineet alkaa tutkia tarkemmin vaatekaappien sisältöä. Kunnes huomasin, että kaapissa on joku joka ei sinne oikeastaan ollenkaan kuulu! Mamman ja mahan uusi pehmeä koti, vrk 53.

Tämän kuluneen viikon aikana on Liisin ulkoilut jonkin verran rauhoittuneet. Alkuviikosta jäi laukkaamiset metsässä pois ja Äiti-Koira tyytyi tyynesti liikkumaan hillittyä ravia, ei ylimääräisiä liikkeitä ja rauhaisa tahti, siinä uusi tyyli. Sinänsä hauskaa seurattavaa, koska Liisi on se lauman energiapakkaus, joka ei liikkumisessa säästele ja harvemmin metsässä vapaana ollessaan ravailee. Nyt sitten liikkumistahtina on ravi ja pitkin maastoa, pienetkin syvänteet mentiin ravaten ja selkeästi maastoa tutkiskellen ;)

Muutamia ulkoposeja vuorokaudella 53.
Lumi on kadonnut ja joulu on jo ovella...Maavara alkaa täältäpäin katsottuna olemaan jo aikalaisen matala, 
joten ei ihme että liikkuminen on maastossa tällä hetkellä suurta tarkkuutta vaativa laji.


 Mahan tuuletus menossa :)Joulu jolkotteli ohitse ja nyt on aika keskittää kaikki energia ja jännittäminen tähän projektiin. Liisin maha on todella pinkeä ja siihen kevyestikin koskettaminen saa mahan värähtämään ja entistäkin pinkeämmäksi. 
Pentuset potkiskelevat niin selkeästi että iho vain venyy.
Milloin Äidin ihoa venyttää pentusen pää ja milloin sitten potkiskelevat tassuillansa!

Kuvissa Liisi ja masu torstaina, vuorokaudella 56.

Alkuviikosta jo havaitsin, että ulkoiset synnyttimet ovat löystyneet ja suurentuneet. Tuolloin mahan sijainti oli vielä aika edessä, heti etujalkojen takaa lähti leveneminen, niin kuin tuossa vrk53 sivukuvassa on vielä nähtävissä. Ja Liisin liikkuminen ulkokäynneillä oli selkeästi tuskaista. Maanantaina kun lähdimme päiväseltään ulos, niin Liisi oli tapansa mukaan todella reippaana lähdössä. Kun pääsimme talon kulman taakse niin Rouva teki stopin ja ilme oli selkeän ??? Liisi yritti jatkaa ravaten matkaa, mutta pysähtyi jälleen ja oli ihan mitä nyt.. Uusi yritys jatkaa matkaa ja nyt Rouvaa kävi jo niin ottamaan pattiin tuo outo tunne, että yritti takajalalla rapsuttaa vatsaansa :) Se ei kyllä oikein onnistunut, mutta ehkä se pennunen siellä sisällä uskoi ja rauhoittui. Voi toista <3
Samalla reissulla ei myöskään normitahtinen reipas ravi onnistunut, vaan käynti oli kunnollista odottavan äidin eteenpäin vaappumista.


Ei edes petailla oikein viitsi ja makuupaikaksi käy mikä vaan. Öisinkin kuuluu sen sortin ähinää ja puhinaa :)
Onneksi ruoka maistuu edelleen hyvin!

  
Voi meidän Valasta! Onneksi ihan kohta helpottaa.


Liisin lähtöpainohan oli vähän päälle 7kg, 
ultran aikaan (vrk 28) tasan 7kg ja nyt tällä viikolla punnittuna (vrk 52) painoa oli 10,2 kg. 
Eli painoa on tullut melkein puolet lisää kuluneen 24 päivän aikana!! Huh huh...
Ei voi muuta sanoa kuin että on sillä masulla kokoa.


Nyt kun masu on jo siirtynyt taaksepäin ja vähän laskeutunutkin, niin Liisin liikkuminen on selkeästi helpottunut. 
Tänään reipas ravaaminen oli taas kuvioissa :) On se aikamoinen SISSI <3

Nyt ollaan selvitty kunnialla pentujen kohtuajan kasvattamisesta ja H-hetket ovat käsillä, maitoakin on jo nisissä tarjolla. 
Seuraavan viikon sisään Pennuset ovat Maailmassa. Nopeasti se aika on taas kulunut.
 Täällä siis kaikki niin hyvin kuin vain olla voi ja nyt alkaa Liisin ja vähän minunkin Energian kerääminen synnytystä varten :D

1 kommentti:

  1. 1xbet korean 1xbet korean football betting app
    1xbet korean football betting app provides an extensive selection of football betting tips and betting markets for 1xbet korean betting 1xbet скачать app.

    VastaaPoista