maanantai 16. joulukuuta 2013

Lähtölaskenta, viimeiset kaksi viikkoa laskettuun aikaan on käsillä - Coutdown, The last two week to the puppies birth has started

Liisi siirtyy yläkertaan


Messukeskuksen näyttely viikonloppu on takanapäin ja seuraava isompi koitos koirarintamalla on pentujen syntyminen. Hardy isä oli esillä lauantaina Pohjoismaiden Voittaja näyttelyissä ja sunnuntaina Voittaja näyttelyssä. Lauantaina nuortenluokasta ERI2 ja sunnuntaina ERI1 SA, molempina päivinä siis hienosti erinomaiset arvostelut. 

Tänään kotiuduin sen verran hyvissä ajoin näytelmistä, että ehdimme vielä "valoisan" aikaan nauttimaan uudesta lumesta Liisin kanssa.

45vrk masun kanssa reippailemassa

Hiukan on trimmaajalta jäänyt lyhyeksi nuo alalinjan koristekarvat ;)

Ei tee tiukkaakaan puuhastella ja touhuta mahan kanssa!

Aika kuluu kuin siivillä ja Liisin tiineyden viimeiset kaksi viikkoa ovat jo käsillä. Kotimatkalla Messarista piipahdimme ostoksilla ja nyt on Liisillä uusi pentukoppa, jota petailla sopivaan "muotoon".


Liisi saa nyt myös halutessaan viettää, ainakin yöt, omassa rauhassa yläkerran makuuhuoneessamme. Joka sitten vuodenvaihteessa muuttuu pentujen omaksi valtakunnaksi. Liisi saapi totutella rauhassa uuteen asuinjärjestelyyn ja samoin lapset saavat totutella siihen että yläkerrassa asustaa taas koira. 

Lämmönmittausta
 Aloittelen emän lämpöjen mittaamisen aina muutama viikko ennen H-hetkeä. Jokaisella nartulla, kun on persoonallinen "lämpöjen käyttäytyminen", joten haluan ensin päästä kiinni siihen normaaliin tilanteeseen. Toki lämmöt alkavat usein laskea jo useita päiviä ehkä jopa viikkoakin aikaisemmin rauhaisassa tahdissa.

 

Liisin edellisen tiineyden vihko on kaivettu esille ja tämä toinenkin pentue kirjautuu muistiinpanoiltaan samoihin kansiin. On helppo vertailla tilanteen kehittymistä, kun aiemmat tiedot on nopeasti löydettävissä. 


Omaan rauhaan ja uuteen koppaan tyytyväinen äiti koira :) 

Liisi kävi tänään vaa´allakin ja painoa on tällä hetkellä 9kg, eli melkein 30% enemmän kuin tiineyden alkuvaiheessa!
Pentujen liikkeitä ei vielä vahvasti näy tai tunnu, mutta vähitellen vietämme Liisin kanssa enemmän ja enemmän yhteistä silittely aikaa. Yhteinen synnytyshetki on siiten miellyttävämpi ja rauhoittavampi ja sitä paitsi mikään ei ole sen ihanampaa kuin pienen pienet liikkeet mahanpeitteiden alla!

 Vatsan tuuletusta... 45vrk

Kello käy jo maanantain puolta, mutta äitikoira taitaa vielä käväistä ulkosalla ja sitten ansaitulle yölevolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti