keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Tervetuloa seuraamaan LL-pentuettamme - Welcome to follow our LL-litter

Odotamme seuraavan pentueemme syntyvän n. 30.12.2013. 

Tämä arvioitu syntymäajankohta perustuu pentueen Emän Liisin edelliseen vuonna 2011 syntyneen -Darya´s GG- pentueen kantoaikaan. Tuolloin pennut syntyivät parhaasta astutuksesta laskettuna vuorokaudella 60. Liisin edelliset pennut löytyvät Koiranetistä sekä kotisivuiltamme. Ja Isän sisaruksista tietoa löytyy myös vastaavasti Koiranetistä ja kotisivuiltamme. Ja pian LL-pentueen omakin sivu saa täytettä.

 

ESITTELYSSÄ TULEVAN PENTUEEN VANHEMMAT

PARENTS

isä: DARYA´S HARDY HEFAISTOS
kuva joulukuu 2013
Hardy on kennelimme sijoituskoira ja asustaa lapsiperheessä Tervakoskella. Hardy on syntynyt 6.4.2012 pentueeseen, jossa oli 3 urosta ja 3 narttua. Emänä oli kantanarttuni Laylan (Mátraszépe Radio Gaga) tytär Darya´s Blazing Briella "Helmi", joka oli tuohon asti kennelimme omistuksessa, mutta siirtyi sitten sijoitussopimuksen täytyttyä haltijansa omistukseen. Kaikki nämä kolme yllä mainittua koiraa muistuttavat toisiaan kovasti niin ulkonäöllisesti kuin luonteellisestikin. Avoimia, energisiä ja reippaita kääpiösnautsereita! Hardyn isä on ruotsalaissyntyinen Chagall´s Reason To Love, joka on tänä kesänä 2013 muuttanut Australiaan. Joten tarkemmin tarkasteltuna Hardy on kevyesti linjattu Isoäitinsä Laylan emään Mátraszèpe Katarinaan, joka valloitti sydämeni avoimuudellaan ja välittömyydellään, kun hänet v. 2003 pikaisesti tapasin eli silloin kun Layla sai alkunsa. Kyseinen narttu "Bella" on myös Euroopanvoittaja 2003 ja Maailmanvoittaja 2004, monen muun tittelin ohella. Hardyn äiti Helmi ja isoäiti Layla ovat molemmat kansainvälisiä muotovalioita, usean maan muotovalioita ja myös Voittajatitteleitä on tytöille ehtinyt kertyä. Laylan kanssa ehdin harrastaa myös muutakin kuin kauneuskilpailuja ja siitä todisteena on merkinnät kilpailukirjoissa: 2x toko avo 1-tulos ja korkkaus agilityn mini 3-luokassa, BH sekä LT ja Körung ja käväistiinpä pokkaamassa palkintopysti valkoisten kääpiösnautsereiden hiihtojoukkueessakin ;) Hardyn Helmi emä puolestaan on myös harjoitellut niin agilityä kuin tottelevaisuuttakin, mutta kokeet/kilpailut ovat vielä korkkaamatta ;) Luonnetestiinkin Helmi on käynyt tutustumassa.

Myös Hardyä olen tavannut näyttelyreissujen lisäksi tokotreeneissämme ja yhdessä ohjaajansa kanssa harjoituksen alla on kokeenomaiset suoritukset. Aika näyttää mihin koirakko vielä ehtii, intoa ja potkua löytyy kyllä. Hardy on hyvin palkattavissa sekä ruoalla että leikillä. Näyttelyistä titteleitä on kertynyt mukavasti ja Hardy onkin Juniori Muotovalio Latviasta, Liettuasta, Virosta ja näin sitten koko Balttiasta sekä Liettuan Juniori Voittaja 2013. Näyttely saavutuksiin mahtuu useampi ROP-sijoitus. Hardy osaa esiintymisen salat ja on mielellään kehässä niin poseeraamassa kuin liikkumassakin. Hardyn sisarusparvesta on yhteensä neljä koiraa käynyt näyttelyissä ja jokainen on palkittu ERInomaisella arvosanalla. Lisäksi yksi siskoista Hearty Hemera "Luna" on Liettuan Juniorivoittaja 2013. "Dana" Hearty Hestia -sisko pitää blogia ja ahkeroi näyttelyiden ohessa myös mm. tottelevaisuuden parissa. Hardy on 34cm korkea, paino pyörii siellä 7kg hujakoissa. Tämä mies on aina ollut lihaksikas ja kiinteä. Omaa erinomaisen tumman pigmentin sekä karkean vahvan karvan. Hampaat ovat vahvat ja purenta on täysi ja korrekti saksipurenta. Ylälinjassa on voimaa ja se laskeutuu kauniisti vahvan sä´än ansiosta, niin kuin snautsereilla kuuluukin. Pään toivoisin olevan ihan pikkaisen pidempi, mutta kun runko on neliömäinen (lyhyt) niin silloin usein pääkään ei ole venymällä venynyt. Hardyllä on hiukan poskia, muttei kuitenkaan häiritsevän paljoa. Häntä saisi minun makuun olla suorempi ja korvat hiukan alemmas kiinnittyneet, mutta menoa nuo pikkuseikat eivät millään tavalla haittaa. Vauhdissa häntäkin suoristuu ja korvat lepattavat ilmassa joka tapauksessa ;) Silmistään niin Hardy kuin kaksi siskoakin, jotka ovat peilauksessa käyneet, on todettu terveiksi. 

Nyt tulevana viikonloppuna Hardyn voi tavata Messukeskuksessa launtaina Pohjoismaiden Voittaja näyttelyssä ja sunnuntaina Voittaja näyttelyssä. 
 
emä: ETERNAL GAMBLER TIMELESS LEGEND
kuva kesäkuu 2012

Liisi on kennelini kantanarttu nro 2. eli heti Hardyn äidin Laylan jälkeen. Liisillä on yksi aiempi pentue Darya´s GG s. elokuussa 2011 -pentueen isänä A Little Lucas White Star Of Rainbowland- johon syntyi 5 urosta ja 2 narttua. Valitettavasti yksi uros pentu jouduttiin tuolloin muutaman viikon ikäisenä lopettamaan. Pennun kasvua häiritsi bakteeritartunta, joka selvisi sitten avauslausunnosta. Myös kaksi muuta pentua kasvoivat hiukan hitaammalla tahdilla kuin muut jo syntyessään isompikokoiset pennut, näiden pienien kasvutahti oli kuitenkin selkeästi parempi kuin lopetetun pennun, joka ei kahden viikon ikään mennessä ollut nostanut syntymäpainoaan kuin ja vain 20 gramman verran. Pentueen pienimmät saivat sitten heti antibioottia, kun selvisi mikä lopetetun pennun kehitystä oli jarruttanut ja pienten kasvu saikin selkeästi lisäpontta tästä lääkinnästä. Liisin 6 lapsesta 4 on peilattu silmiltään terveiksi ja kaikki kolme näyttelyssä käynyttä on palkittu SERTillä ja yksi pojista on jo ehtinyt CACIBin makuunkin! Gladstone Gander SERT Suomesta ja Virosta sekä Viron ISPUn ROP kesältä 2013, Gus Goose LT&LV JMVA, 2x SERT Suomesta ja SERT Virosta sekä CACIB Suomesta, Gracefull Gabriella SERT ja V-CACIB Suomesta. Nämä kolme ahkeroivat myös harrastuspuolella ja toivottavasti ohjaajien into jatkuu ja pääsemme tulevaisuudessa nauttimaan Lassin, Irwinin ja Hillan suorituksista myös koe-/kisapuolella, ehkäpä heti jo alkuvuodesta 2014 :) 

Liisi itse on sisarusparvesta johon syntyi 4 urosta ja 4 narttua. Jos muistan oikein niin pentueeseen ensimmäisenä syntynyt uros pentu ehti valitettavasti menehtymään, koska kasvattaja ei ollut kotosalla silloin kun synnytys käynnistyi ja emo ei ollut valitettavasti itse avannut pennun sikiökalvoja. Liisi on tuotu Suomeen Puolasta ja oli pitkän harkinnan ja odotuksen tulos. Liisin sisaruksia löytyy ympäri Eurooppaa: Saksasta, Espanjasta ja Venäjältä -ainakin. Ja Sisarusten jälkeläisiä sitten vielä useammasta maasta. Liisin kasvattaja (Eternal Gambler) on kasvattanut erittäin hienosti näyttelyissä menestyneitä koiria, mutta enää hän ei kääpiösnautsereita kasvata. Mm. Liisin "isoveli" Eternal Gambler Step By Step on Liisin äidin Mervar´s Heavensent At Gambler´n tapaan Maailmanvoittaja. Liisin molemmat vanhemmat ovat tuontikoiria Amerikasta ja myös Liisi on vahvasti ulkonäöltään ns amerikkalaistyylinen. Hardynkin takaa löytyy amerikkalaisvahvistusta, mutta ei näin läheltä, Hardyssä virtaa myös paljon Eurooppalaista geenistöä. 

Liisi on karvaltaan siitä speciaalitapaus että karkea vahva turkki on myös lähestulkoon täysin puhtaan valkoinen, eli oikea Herkku valkoisten kääpiösnautsereiden keskuudessa. Yhdistämällä nämä kaksi koiraa; Hardyn ja Liisin, odotan pennuilta vahvoja karvoja ja toiveissa myös saada puhdasta valkoista väriä. Saapi nähdä miten meidän käy? Hardyn puolelta kun keksiäkin tuppaa karvaan ilmestymään ja se on aika normaalia silloin kun kyseessä on karkea ja vahva karva. Rakenteeltaan Liisi on hieman pitkänomainen, ylälinjasta löytyy voimaa, silloin kun Liisi sitä haluaa esittää ;) Korkeutta löytyy 33cm edestä. Pää on pitkä ja posket eivät ole ongelma, silmät ovat kauniit ovaalit eivätkä todellakaan liian suuret.  Pigmentti on tumma ympäri vuoden ja hampaat vahvat, purenta täysi ja korrekti saksipurenta. Korvat laskeutuvat kauniisti ja häntäkin on vain kevyellä kaarella. Liisi omaa vahvan eturinnan, rinnanleveyden sekä syvyyden. Liikkeissä on sekä voimaa että leveyttä, tämä neito ei todellakaan liiku ahtaasti mistään suunnasta katsottuna. Hiukan lisää potkua kyllä liikkeisiin toivoisin. 

Liisi on kääpiölaumamme johtajatar, joka pitää porukan kurissa ja nuhteessa. Energiaa ja vauhtia tältä Rouvalta ei puutu ja poliisin roolia hän kuvittelee pitävänsä yhdessä minun kanssani. Lapsia perheessämme ei vielä ollut kun Liisi saapui, mutta ei ole ollut kysymystäkään siitä kuka koirista eniten hakee rapsutuksia perheemme pienimmiltä jäseniltä, nyt kun etenkin 2-vuotias Elsa jo taitavastikin koiria silittelee ja niiden kanssa touhuaa. Liisi ei niinkään halua leikkiä lasten kanssa kuin olla vain lähellä ja kiehnätä ja jutella. Aamuisin se en ole minä joka saa iloisimmat tervehdykset Liisiltä vaan Elsa. Liisi on hiukan pidättyväinen, mutta tulee kyllä jokaista itse tervehtimään ja jää sitten syliin lisärapsutuksia kerjäämään, ilman maanitteluja. Pentujansa Liisi salli kaikkien tulla ihastelemaan ja otti tästä huomiosta suuren osan sitten itselleenkin :) Liisi saapui luokseni vasta reilun 4kk iässä, tuontivaatimusten takia, ja uskon tämän olleen iso tekijä Liisin persoonan kehittymisessä. Nuorena ensimmäiset käynnit uusissa vieraissa paikoissa olivat aina kovinkin jännittäviä, mutta kun samaan (esim iso eläintarvikekauppa) paikkaan menimme uudemman kerran niin eipä neitiä enään yhtään pelottanutkaan. Näyttelyissä Liisi on juossut aikalailla ja menestystäkin on tullut mukavasti. Myöskin näyttelyiden tiimellyksessä oleminen sujui Liisiltä mukavasti, mutta itse esiintymisestä Liisi ei niinkään perusta, lähinnä tuosta paikoillaan posettamisesta, liikkuminen sen sijaan on oikein mukavaa -etenkin jos saapi kirmata kehässä muutaman kilpakumppanin kanssa. Näyttelyiden kiertäminen on sitten vähitellen jäänyt Liisin kanssa vähemmälle panostukselle. Titteleitä nimen edessä koreilee kuitenkin jo aikalailla, kansainvälisen muotovalion arvo on FCIssä anomuksena ja toivottavasti sieltä pika pikaa saapunee. Vahvistettuja titteleitä löytyy Suomen, Latvian, Liettuan, Viron ja Balttian Muotovalio. Viron, Liettuan, Latvian, Venäjän ja Balttian Juniorimuotovalio, Liettuan Juniorivoittaja 2009, Nevskiy Juniorivoittaja ja Voittaja 2009 ja RKF Voittaja 2009. Vuonna 2010 Liisi oli Virossa ISPU näyttelyssä VSP. Myös niin Liisin sisarusparvesta kuin muilta Liisin äidin jälkeläisiltä, löytyy hurjasti menestystä näyttelyistä. Liisin isän jälkeläisiä en niin tarkasti ole pystynyt seuraamaan, mutta sieltäkin kyllä löytyy useita palkittuja jälkeläisiä. 

 Tässäpä hieman tunnelmia vanhemmista. Luonto yksin päättää miten geenit muovautuvat ja mitä kukin pentu vanhemmiltansa ja näiden vanhemmilta perii. Mahdollisuus on päästä tutustumaan täällä minun luonani Liisi emän lisäksi Hardyn isovanhempiin Laylaan ja Lymmeliin, joka myös usean maan muotovalio, CACIB palkittu, BH ja LT hyväksytysti suoritettuna kuin sitten etukäteen sovittuna itse Hardyyn ja mahdollisesti myös Hardyn emään Helmiin. 

Vastaan mielelläni kysymyksiin niin puhelimitse kuin sähköpostin välityksellä ja kotisivuilta Pentuja osiosta voi käydä lukemassa mitä tarjoamme pennulle sen kasvaessa ja mitä ajatuksia minulla on kasvattajana sekä miten olen valmis pennunomistajia tukemaan ja opastamaan!

Tervetuloa iloiseen ja reippaaseen joukkoomme :)
Jos ei koiran omistajaksi, niin seuraamaan touhujamme näin Blogin ja kotisivujen välityksellä. 
Facebookissa meillä on myös oma ryhmä, mutta siellä jäseninä on vain Darya´s koirien perheitä.


Terveisin blogia näpyttelevä ja koiria trimmaileva, kentillä sateessa ja tuiskussa touhuava Tarja


Ja koska tämä on ensimmäinen blogi, jota täällä Bloggerissa näpyttelen, 
niin monia asia tulee varmasti tässä LL-pentueen blogissa vielä muuttumaan ja muovautumaan...
 
kennel.daryas@gmail.com
+358 44 208 6339
Liisin ensimmäiset, Darya´s GG-pentue, reilun 2 viikon ikäisinä.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti